Dag 2, Zaterdag 8 september 2002

Zaterdag 8 september loop ik om vijf uur alweer buiten. Ik heb goed geslapen en ben na een kopje koffie klaarwakker. Buiten kom ik ook Ed tegen die ook niet meer kon slapen.

Ik heb me in de lounge kostelijk vermaakt, toen de chauffeur van de shuttlebus arriveerde. Het was een grote neger die daar rond liep te sloffen en te neuriën, hij kon zo uit een James Bond film gestapt zijn. Ik heb even wat gelezen en mijn bagage in orde gemaakt totdat er om kwart over acht een taxi kwam om ons naar het verhuurbedrijf van de motoren te brengen.

Het verhuurstation van Eagle Rider in Denver

Het verhuurstation van Eagle Rider in Denver

We komen bij EagleRider aan als de zaak nog gesloten is. We wachten dus maar even buiten voor de deur, terwijl het zonnetje al lekker schijnt. Om negen uur gaat de zaak open en de verhuurder vertelt ons direct dat er een probleem is : Twee motoren zijn nog niet binnen.

De verwachting is dat ze om elf uur binnen zullen komen. Op dit moment heeft hij alleen een Road King voor Jan en een Fatboy voor Ed, de twee Heritage Softails voor Hans en Peter zijn nog in de verhuur.

Lake Granby

Lake Granby

Nou dat is balen natuurlijk. Terwijl we wachten wordt er op de Fatboy van Ed nog een Sissybar gebouwd zodat hij zijn bagage kwijt kan. Het wachten duurt lang en om elf uur zijn er natuurlijk nog steeds geen motoren binnen. Om twaalf uur besluiten we om maar een hamburger te gaan eten bij McDonalds.

Als we daar om half een van terugkomen zijn de motoren inmiddels binnen. Ze worden nog even schoongemaakt en nagekeken en het inmiddels half twee als we eindelijk gaan rijden in de richting Loveland. Volgens het programma is het 148 mijl (238 km) dus dat wordt flink doorrijden.

Na een klein stukje Interstate 70 gaan we bij Empire de US 34 op richting Granby. Het is een prachtige weg langs verschillende goudmijnen met gelijk al wat bochten en prachtig natuurschoon. Langs de weg zien we ook weer verschillende doodgereden herten liggen, verder ook veel stinkdieren en wasbeertjes die de grote oversteek net niet hebben gehaald en waar de aaseters zich tegoed aan doen.

We stoppen even in Winterpark, een bekend wintersportgebied, en rijden daarna door Hideawaypark om vervolgens Granby te bereiken. Na Granby komen we in Arapaho National Forrest, wat ‘n pracht zeg al die bossen. We komen langs Grand Lake dat al aardig opgedroogd is. Er moet hier hoognodig wat water of sneeuw vallen om dit soort meren weer op niveau te krijgen.

Dit is de Road King waar Jan Kaffa op zou gaan rijden

Dit is de Road King waar Jan Kaffa op zou gaan rijden

We zien ook weer die mijlenlange treinen met twee of drie diesellocomotieven er voor en vaak nog twee er achter om te duwen. Vanuit het bos rijden we zo het Rocky Mountain National Park binnen waar we entree voor moeten betalen. Hier vallen de eerste regendruppels. We konden niet vermoeden dat er nog vele zouden volgen..... Via schitterende kronkelwegen bereiken we de top op 13560 ft (4068 meter). Je wilt niet weten hoe koud het daar is.

Na een korte stop op het hoogste punt rijden we snel weer naar beneden waar we in Estes Park een aangenamer temperatuur aantreffen. Na Estes Park rijden we door Roosevelt National Forrest, een prachtige slingerweg door de bossen. Nadat we Drake zijn gepasseerd komen we om tien over zeven na 169 mijl (272 km) aan in Loveland. De eerste motordag zit er op. Dit is het echte genieten nietwaar, hier zijn we voor gekomen.

We checken in bij Best Western Coach House, ons hotel in Loveland, en brengen onze bagage naar de kamers. We frissen ons wat op en gaan de consumptiebonnen, die we bij de receptie hebben gekregen, soldaat maken. In de bar bespreken we waar we vanavond gaan eten. Er is een restaurant dat te ver is om te lopen en te dichtbij voor een taxi. Dat probleem zou vanzelf opgelost worden.

Tijdens ons pilsje wordt het steeds drukker in de bar en worden de tafels bij elkaar geschoven, er komt wat jeugd binnen, meisjes die verkleed zijn als de Pink Sisters en jongens gekleed in de stijl van de jaren zeventig. Naderhand komt er een echtpaar verkleed als Marilyn Monroe en Elvis Presley binnen. "Marilyn Monroe" blijkt vijftig jaar geworden en geeft een feestje in de bar met live muziek erbij. We besluiten te blijven en bestellen wat pizza's aan de bar, die wij ons goed lieten smaken. Het werd een reuze gezellige avond die wij om tien uur afsloten om onder de wol te gaan. Het was een lange en vermoeiende dag.

Marilyn Monroe en Elvis Presley vieren hun eigen feestje

Marilyn Monroe en Elvis Presley vieren hun eigen feestje



|  Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina    |   Naar de volgende pagina   |